Tragikomédia az utakon – beköszöntött a tél

hétfő december 9, 2019

A tél első napja meg is hozta a havat. Hétfőn reggel már burleszkbe illő volt, amit az utakon láttunk, tapasztalhattunk. Munkába menet sajnos olyat láttam a tükörben, amit egyetlen autós sem szeretne – állok a dugóban, mögöttem közelít egy lámpapár, majd hirtelen elmegy jobbra és mellettem, a járdára felugratva egy Golf jelent meg.

Miért érdemes az autó papucsait télire cserélni?

hétfő október 7, 2019

Mikor érdemes nyáriról téli gumira váltani? – tízből kilencen vágják is rá egyből, ha 7 fok alá esik a napi átlaghőmérséklet! Helyes! De nem pontos. Gondolkozzunk is el egyből, hogy mikor is használjuk az autónkat leggyakrabban? Leginkább reggel munkába menet és délután/este, hazafelé menet. Olyankor bizony alacsonyabb a hőmérséklet, mint a napi átlag 7 fok. Ilyenkor már a nyári gumi elkezd keményedni, ezáltal a tapadása már közel sem optimális.

Téli abroncsokat tesztelt a német Auto Motor Sport

szerda október 2, 2019

Megérkezett a német Auto Motor Sport első téli gumiabroncs tesztje, amelyben 11 mintázatot vizsgáltak a 215/55 R17 méretben. Azt érdemes tudni, hogy ezt a méretet elsősorban olyan kompakt SUV autókon használják, mint a VW T-Roc is, amellyel a tesztet végezték. Az Auto Motor Sport három új versenyzőt is szembeállított a Continental TS 850 P abronccsal: az újonnan bemutatott Bridgestone Blizzak LM005-öt, a továbbfejlesztett Goodyear UltraGrip Performance Plust és a nemrégiben bemutatott Nokian WR Snowproofot. Ezeken kívül a tesztben részt vett még a Michelin Alpin 6, a Vredestein Wintrac Pro, a Pirelli Winter Sottozero 3, a Toyo Snowprox S954 és a Hankook i* cept evo2.

Gumiabroncsok téli és nyári karbantartása

szerda június 5, 2019

Kollégáinktól sokan szokták kérdezni, hogy mi a legjobb módja a gumiabroncsok karbantartásának, hogyan lehet megőrizni a gumiabroncsok tulajdonságait. Sokan elfelejtik, hogy az autó négy, tenyérnyi nagyságú felületen érintkezik az útfelülettel. Ezért rendkívül fontos, hogy megőrizzük a gumiabroncsok minőségét biztonságunk érdekében.

HANKOOK Gumiabroncsok

vasárnap június 2, 2019

1941-ben alapították Chosun Tire Company néven, székhelye Szöulban található. A ma is ismert Hankook Tire Manufacture nevet 1968-ban vették fel.

1979-ben építették fel a Daejon gyárat, amely a világ legnagyobb gumiabroncs gyárai közé sorolható. 1981-ben a Hankook gumiabroncs gyár létrehozta amerikai leányvállalatát Hankook Tire America Corporation néven. 1994 egy igen mozgalmas év volt a gyár életében. A Hankook létrehozza tengerentúli leányvállalatát Pekingben, felépít egy rendkívül korszerű automatizált gyárat Keumsan városában, Koreában, majd létrehozza az Európai Műszaki Központot Hannoverben. 2001-ben Rotterdam városában felépíti Az Európai Elosztó Központot majd 2003-ban stratégiai szövetséget alakít ki a Michelinnel.

Megbízható BARUM Gumiabroncsok

hétfő május 27, 2019

Jó gumik jó áron. Az okos megoldás árérzékenyebb vásárlóink részére. A több mint 70 éves gyártási tapasztalattal rendelkező cseh Barum, 1993-tól a német Continental abroncsgyár tulajdonát képezi a Continental Group tagjaként.